3 έξυπνες, απλές τεχνοτροπίες για τοίχο

Η αλλαγή του χρώματος στους τοίχους ανανεώνει το σπίτι και του δίνει μια αίσθηση ανανέωσης και φρεσκάδας. Είναι σίγουρο ότι θα το αλλάζαμε συχνότερα αν δεν αναλογιζόμασταν το κόστος. Σας προτείνουμε όμως 3 απλές τεχνοτροπίες για να βάψουμε μόνοι μας τους τοίχους του σπιτιού σας, γρήγορα και οικονομικά.

Ας αφήσουμε ελεύθερο, λοιπόν, τον Νταλί που κρύβουμε μέσα μας και ας δημιουργήσουμε. Οι 3 αυτές τεχνικές είναι ιδιαίτερα εύκολες και δεν απαιτούν γνώσεις, παρά μεράκι και αγάπη για έναν ονειρεμένο χώρο.

 

ΤΟΙΧΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΒΛΑ

Η θέα των γυμνών τούβλων σε κάποιο τοίχο του σπιτιού δίνει πολύ ζεστή αίσθηση στο χώρο. Δεν χρειάζεται να γκρεμίσουμε κανένα τοίχο για να την αποκτήσουμε, παρά μόνο να ζωγραφίσουμε τα τούβλα και τα κενά ώστε να μοιάζει ανάγλυφο. Διαλέγουμε ένα μεγάλο ορθογώνιο σφουγγάρι, όσο το μέγεθος που θέλουμε να έχουν τα “τουβλάκια” μας. Το βουτάμε στο χρώμα και σταμπάρουμε τα τούβλα μας στον τοίχο. Προσέχουμε και πάλι τα κενά να απέχουν τον ίδιο και κάθε σειρά να στοιχίζεται σωστά πάνω στην προηγούμενη.

 

ΑΣΙΜΕΤΡΕΣ ΚΑΘΕΤΕΣ ΡΙΓΕΣ 

Η τεχνική αυτή δεν αφήνει περιθώρια για λάθη καθώς η βαρύτητα κάνει όλη τη δύσκολη δουλειά. Γεμίστε τη σύριγγα με το χρώμα της αρεσκείας σας και αδειάστε την προσεκτικά ώστε να τρέξει το χρώμα κάθετα σε όλη την επιφάνεια δημιουργώντας μια ίσια γραμμή. Επαναλάβετε με το επόμενο χρώμα και ούτω καθεξής, προσέχοντας οι γραμμές να ισαπέχουν και τα χρώματα να επαναλαμβάνονται με την ίδια σειρά ή μονόχρωμα.

 

ΛΕΥΚΑ ή ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ

Μια πρόταση για το παιδικό δωμάτιο, αν και με τα κατάλληλα χρώματα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και αλλού. Βάψτε τον τοίχο γαλάζιο και αφήστε το να στεγνώσει. Στη συνέχεια τσαλακώστε μια λεπτή πλαστική σακούλα ή πάρτε ένα φυσικό σφουγγάρι, βουτήξτε την στο λευκό χρώμα και ταμπονάρετε πάνω στον τοίχο. Ο ουρανός σας είναι έτοιμος!